Kapcsolat

Kovács László ev.

5500 Gyomaendrőd

Béke utca 14.

Adószám: 44714266-2-24

Nysz: 3079066

Tel: +3630/9634-409

E-mail: kovinox@kovinox.hu

E-mail: kovilaci64@gmail.com

 

Nyitvatartás:

Hétköznap: 7.00-16.00

Hétvégén: Zárva

Cylex Silver Díj

Kovinox rozsdamentes termékek gyártása

Hasznos tippek

» Milyen előnyei vannak a rozsdamentes anyagból készült termékeknek?

A rozsdamentes acélt forradalmian új tulajdonságai teszik napjaink egyik legnépszerűbb építészeti anyagává. A rozsdamentes acél, ahogy nevében is benne van, nem rozsdásodik. A rozsdamentes korlát legnagyobb előnye a szinte minimális karbantartási igény. Mind beltéren, mind kültéren a karbantartás mindössze egy időnkénti tisztítószeres áttörlésből áll. Másik nagy előnye a fémes anyagokra jellemző stabilitás, megfelelő kötőelemek alkalmazásával a rozsdamentes anyagból készült termékek maximálisan garantálja biztonságunkat. Mindemellett a rozsdamentes acél nyers fém színével, szálcsiszolt felületével esztétikailag is szép látványt nyújt. Az anyagkeresztmetszetek sokfélesége (köracél, zártszelvény, idomacél) korlátlan variációs lehetőséget tesz lehetővé.

2014.03.16.

» Hogyan társítható más anyagokkal?

A rozsdamentes acél remekül kombinálható a belsőépítészetben használatos egyéb anyagokkal, mint az üveg vagy a fa. A rozsdamentes korlát például harmonikus hatást nyújt üveg korlátmezővel vagy fakapaszkodóval.

Az anyagok jól megválasztott aránya biztosítja a megfelelő esztétikai összhangot.

» Hogyan kell tisztítani rozsdamentes acélból készült berendezéseket, eszközöket?

Egyre több rozsdamentes, azaz inox használati tárgy kerül az otthonunkba, és bár ezek korrózióra nem hajlamosak, a tisztításuk nem mindig egyszerű. A szokványos szennyeződések, ezeken a felületeken ugyanúgy kialakulnak, mint más tárgyainkon, és csak akkor maradnak hosszú távon szépek, ha megfelelő és rendszeres tisztításban részesülnek. A kérdés csak az, hogy ezt hogyan és mivel végezzük el. Fontos, hogy a használt szerek ne ártsanak, de a szennyréteget lazítsák fel, illetve távolítsák el, amivel sokáig megőrizhetjük ezek egyedi fényét.

A szennyeződés egyrészt a kezünkről kerül a felületekre, ami elősegíti a porosodásukat, másrészt a nem rendszeres tisztítás következménye. A porosodás kezdetben zsíroldó szerrel és a puha anyagú szivaccsal lemosva könnyen megszüntethető, ám tisztítás után mindig töröljük szárazra a felületüket. Ha már makacsabb, elszíneződött szennyeződések alakulnak ki a fémfelületeken, azokat már csak oldószeres mosással lehet eltüntetni. E műveletekhez is csak puha textíliát, vatta tampont, vagy mosogató szivacsot szabad használni. A dörzsi, vagy a műanyag kefe makrokarcokat okoz.
A szárazra törléshez papírtörlőt, vagy mikroszálas törlőruhát használjunk. A makacsabb szennyeződések ellen használhatunk folyékony súrolószert is, de csak kíméletes, lágy dörzsöléssel. A tisztítószerek fátyolos maradékát mindig alaposan öblítsük le, és ne felejtsük el a felület szárazra törlését sem.

2014.03.16.

» Mit jelent az akadálymentesítés?

Mozgáskorlátozott ember otthonában jó, ha a vécé és a fürdőszoba egy helyiségbe kerülnek, mert így könnyebb a szanitereket és a kapaszkodókat (kisegítőket) oly módon elhelyezni, hogy azok megközelítése bármely segédeszközzel a legkisebb nehézség árán és a legrövidebb úton történhessen.

 

A lakás talán legfontosabb helyiségéről van szó, hiszen az idős vagy fogyatékos ember számára a fürdőszoba sokkal nagyobb jelentőséggel és intimitással bír, mint fiatalabb és ép embertársainak. Sokkal gyakrabban és huzamosabb ideig használt helyiségek ezek, mint a lakás más mellékhelyiségei, ezért sokkal körültekintőbben, célszerűbben és kényelmesebben is kell berendezni, mint azokat.

A helyiség méreteinek kialakításánál figyelembe kell venni a kerekesszék, a berendezési tárgyak, továbbá egy esetlegesen segédkező családtag, vagy ápoló személyzet együttes helyszükségletét. A segédeszközöknek nemcsak alapterületi helyigényük van, hanem azok közlekedési útvonalának, fordulási ívének is helyet kell tudnunk biztosítani. A fürdőszoba biztonságos használatát fokozzák a különféle kapaszkodók, amelyeket mennyezetre és oldalfalakra erősítünk fel. Ezek szintén helyigényesek, de a kádba, zuhanyzóba elhelyezett rögzíthető ülőkék használatához is többlet helyre van szükség. Utóbbiaknál jó, ha ülésmagasságuk is állítható.

A mosdókagyló ne legyen körbeépítve, a szifon vagy annak burkolata lehetőleg ne akadályozza kerekesszékkel, aláülni készülő embert. Térdmagasságunk ülve meghatározza a kagyló alsó magassági vonalát, annál maximum 10 cm-rel helyezhetjük azt magasabbra, így közel az ép emberek ergonómiai méreteiből adódó magassághoz tudunk alkalmazkodni, ami azt eredményezheti, hogy bármely családtagunkkal közösen, azokkal együtt tudjuk a mosdót használni. A csaptelep jó, ha lengőkaros és a hideg-melegvíz beállítása egy karral történik. A csaptelep magasságának beállítása tapasztalati úton történjen, de semmi esetre se helyezzük 110 cm-nél magasabbra. A piperepolc és a tükör alja lehetőleg 90-100 cm legyen, mert egy kerekesszékben ülő ember maximum 140- 150 cm magasságig képest azt kihasználni. Törülközőtartók, ruhaakasztó fogasok magassága maradjanak szintén az elérhetőség határán belül. Ez 140 cm.

Amennyiben a helyiség rendelkezik ablakkal, úgy a párkány magasságát 60 cm-ben állapítjuk meg, míg az ablakkilincsét 85-90 cm-ben. Használhatunk ablakszárny távnyitókat is, de ezek csak bukó szárnyú ablakok esetében lehetségesek.

A fürdőhelyiségek kellő megvilágításáról és azok érintésvédelméről fokozottan gondoskodjunk. Kapcsolók, dugaszoló aljak magasságát és elhelyezését a korábban leírtak szerint jelöljük ki. A helyiségek mindenkori tisztaságát, könnyű és gyors takaríthatóságukat az oldalfalak, valamint a mennyezetek és a padlók kerámia burkolásával érhetjük el.

Meggyőződésem, hogy a fogyatékkal élők lelkiállapota, társadalomba való beilleszkedési képessége nagymértékben függ attól is, hogy mennyire érzik kiszolgáltatottnak vagy önállónak magukat a saját környezetükben. Nekem ezt jelenti az „akadálymentesítés”.